Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rodio se novi Gatsby

Large 115
Srijeda
25.04.2007.

Da je F. Scott Futzerald kojim slučajem išao na Yale umjesto na Princeton, da je svoj roman smjestio u milje drskih dizajnera i financijaša, a glas pripovjedača dao mladom freelance novinaru njegov Veliki Gatsby jako bi nalikovao romanu 27-godišnjeg Jeffa Hobbsa nazvanom The Tourist.

Hobbsov Turist predstavlja post-fakultetsku tragediju, odnosno govori o rastućoj populaciji visokoobrazovanih gay-hetero njurorških mladića i djevojaka koji život nakon diplome smatraju tragedijom. Kako i ne bi kad im se svodi na svakodnevnu borbu s računima za režije zbog čega ih pak hvata patološka nostalgija za fakultetskim danima. Sve je jasno.

A tek ako uzmemo u obzir da je mlađahnom Njujorčancu prilikom pisanja prvijenca pomagao nitko drugi do Bret Easton Ellis, jasno je i zašto takva pompa oko svega u medijima. Mali je skroman i sramežljiv, nesklon slavi, pa kaže da mu je usporedba s Gatsbyjem izuzteno laskava, jer da većinu vremena ionako provodi pričajući s psom.

Uglavnom, štivo za pod ruku kad idete na špicu. Njujoršku.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu