Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Sa(n)jam knjige u Istri 2015.

Large 1
Utorak
01.12.2015.

Pulski Sa(n)jam knjige u Istri od 3. do 13. prosinca organizira više od 100 događanja u kojima će sudjelovati 150 autora, predstavljača, urednika i prevoditelja. Tema sajma je Otok - Geto - Azil.

Grupu inozemnih autora predvode dva izuzetno renomirana imena europske kulturne scene: Terry Eagleton, jedan od najvećih teoretičara književnosti i kulture kojem su ove godine u Hrvatskoj prevedene i izdane dvije knjige, i Erri De Luca, talijanski pisac, prevoditelj i aktivist, kojeg su pisci iz cijeloga svijeta podržavali putem peticija, a zbog sudskog proces na kojem mu se sudilo za verbalni delikt.

Autori koji s posebnim senzibilitetom pristupaju problemskim pitanjima migranata, getoizaciji slobode govora ili pak otoku kao utopijskom mjestu i paradigmi poetičnog i literarnog prostora, na pulski Sajam dolaze s Islanda - Jon Kalman Stefansson, iz Ukrajine - Jurij Viničuk i Oleksandr Irvanec, Njemačke - Joachim Sartorius, Švicarske - Lukas Bärfuss, iz Bosne i Hercegovine - Namik Kabil.

Na sajmu će svoja nova djela predstaviti i domaći autori: Borivoj Radaković, Ivica Ivanišević, Miljenko Jergović, stripaš Alem ĆurinMarina Vujčić, društveni znanstvenici Andrea Matošević i Igor Duda, dramaturginja Jasna Žmak predstavlja svoj prvi roman...

Na sajmu će se održati tradicionalni književni programi, izložbe i okrugli stolovi vezani uz krovnu temu sajma. I ove se godine poseban program odvija u Stripovskoj ulici, dok će festival Art & Music u sklopu sajma doživjeti prvo zimsko izdanje. 

Ove godine regionalno žarište sajma bit će usmjereno na snažnu umjetničku scenu grada Beograda. Program Beograd čita osmišljen je u suradnji s Geopoetikom, a glavni selektor programa je Vladislav Bajac, direktor Geopoetike i član programskog odbora Sajma. Atmosferu suvremenog Beograda u Pulu će prenijeti bardovi ovog osebujnog grada i mlađi beogradski autori, među kojima su: Slobodan Šijan, Goran Marković, Božo Koprivica, Slavimir Stojanović (Futro), Dana Todorović, Vesna Goldsworthy...

Cijeli program možete pronaći na službenoj stranici Sajma.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu