Page arrow

Sarajevski dani poezije

Large sarajevo
Utorak
15.05.2012.

Sarajevski dani poezije ugostit će brojne pjesnike iz svih zemalja regije, uključujući i pjesnike iz Albanije, Rumunjske, Italije, Mađarske, Njemačke, Palestine, Švedske itd. Manifestacija postoji od 1962. godine, a u sklopu manifestacije dodjeljuje se i priznanje Bosanski stećak koje dobivaju pjesnici koji nisu samo veliki pisci, nego su i britki mislioci i angažirani intelektualci.

Predsjednik vijeća organizacijskog odbora Senadin Musabegović, docent na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, u razgovoru s Andrijanom Copf objašnjava niz detalja vezanih uz festival. Za početak, svi koji sudjeluju u organizaciji festivala volontiraju budući da je potpora gradskih i državnih struktura vrlo slaba. Festival mnogo znači kako za pjesnike koji su podcijenjeni u društvu, tako i za građane koji putem poezije mogu izraziti i promisliti sadašnje stanje svog društva, te pokušati nadići etničku podjeljenost. Naposljetku, Musabegović jasno izražava značaj poezije i ovog festivala: "Pjesnik upravo u onom trenutku odakle nastaje opasnost, odakle nastaje kriza, uspijeva naći nešto novo, neku novu i univerzalnu istinu."

izvor: Dnevni list
foto: Dieter Goerke

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu