Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Širi izbor za tportalov roman godne

Large 771701
Ponedjeljak
21.05.2018.
Žiri književne nagrade tportal za najbolji hrvatski roman sastavio je popis od 11 djela koja ulaze u širi izbor za laureata. Ova vrijedna nagrada, podsjetimo, teška je 50.000 kuna, a ove se godine dodjeljuje po 11. put. Neki od prošlih pobjednika postali su pravi moderni klasici, poput Adio kauboju Olje Savičević Ivančević, Doba mjedi Slobodana Šnajdera ili romani Kristiana Novaka,Črna mati zemla Ciganin, ali najljepši.
Žiri čine Ivica Buljan (predsjednik žirija), prevoditeljica Ursula Burger, kritičarka Katarina Luketić te pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić. Žiri će ubrzo odabrati pet naslova užeg izbora, a nagrada će se dodijeliti 15. lipnja u Zagrebu.
U ovogodišnjem su se širem izboru našla neka poznata imena poput Dubravke Ugrešić i Jurice Pavičića, a osim njih tu su eksperimentalni Zoran Roško te dobitnica VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman Marina Šur Puhlovski. Što se izdavača tiče, Fraktura dominira s četiri naslova, VBZ-ova su dva, dok je pet izdavača zastupljeno jednim romanom. 
Na ovom ste portalu imali prilike čitati kritike neke od navedenih romana. Luca Kozina je pisala o Lisici Dubravke Ugrešić i Tihom rušenju Ivice PrtenjačeVladimir Arsenić se pozabavio romanom Semezdina Mehmedinovića, a Ivan Tomašić romanima Maksimum jata Tee Tulić i Minus sapiens Zorana Roška.
Evo i cijelog popisa:
Info: tportal.hr

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu