Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Slobodni ste sanjati

Large sloboda vertikalno a3 rgb za portale  1 Foto: San(j)am knjige u Istri
Utorak
09.10.2018.
Slobodni ste sanjati mogao bi biti slogan ovogodišnjeg pulskog sajma knjiga. Sa(n)jam knjige u Istri, 24. po redu, za tematsku odrednicu ima ideju slobode, a održat će se u prostorijama Doma hrvatskih branitelja u Puli. Festival se otvara 29. studenog, a zatvara 9. prosinca. 
U čak 11 festivalskih dana kroz Dom branitelja prodefilirat će neke prave zvijezde književnosti i humanističkih nauka. Od domaćih bismo autora izdvojili Makedonku Rumenu Bužarovsku, Žarka Paića i Sinana Gudževića. Što se tiče headlinera za koje će se sigurno tražiti stolac više, tu su Javier Cercas, koji će propustiti tulum zatvaranja u Puli zbog obaveza koje ima u Zagrebu, te Peter Sloterdijk, kojemu je Sandorf prošle godine na hrvatskom objavio Strašnu djecu novog vijeka, tekst koji je nagrađen za najbolji prijevod filozofskog djela
Od ostalih bismo izdvojili sjajnog dizajnera Mirka Ilića, koji će do Pole skoknuti iz Velike Jabuke, te Wolea Soyinku, prvog afričkog dobitnika Nobela. Soyinka je nagradu dobio 1986., a osim po književnosti poznat je i po političkom angažmanu. Tako je, primjerice, rekao svoje posljednje zbogom Americi – nakon što je Trump dobio izbore, vremešni je Nigerijac (1934.) uništio svoju zelenu kartu.
Navedimo i to da regionalni program kreće sve južnije – nakon prošlogodišnjeg pogleda u Hercegovinu, iz Pule će se ove godine moći zaviriti u Makedoniju. Osim regionalnog programa Makedonija čita, posjetitelji će moći baciti oko i na programe Librić na Sajmu, Hop i Pop lektira, na kojima će biti riječi o knjigama za buduće generacije.
info: San(j)am knjige u Istri

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu