Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Susjed' je najbolji

Large susjed Foto: Fjölnir Ásgeirsson / Flickr
Srijeda
25.11.2015.

Objavljen je dobitnik nagrade VBZ-a i Tisak Medije za najbolji neobjavljeni roman. Prestižnu nagradu i 100.000 kuna dobila je Marina Vujčić za roman Susjed.

Radnja Susjeda prati prosječnu, sredovječnu ženu koja se zaljubljuje u nepoznatog susjeda u svojoj zgradi. Iza neobične ljubavne priče dobivamo roman o samoći, otuđenju, te razvoju paranoje i ludila. Žiri je u službenom obrazloženju pohvalio roman zbog "profesionalnosti pristupa pripovijedanju, osjećaja za mjeru i gradaciju fabularne napetosti, kao i atraktivne teme potencijalno iz svačijeg susjedstva".

Marina Vujčić rođena je 1966. godine u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. Prvi roman Tuđi život objavljuje 2010., a 2014. u izdanju Hena coma izlazi roman A onda je Božo krenuo ispočetka koji je 2015. godine ušao u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost. 

***

info: VBZ

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage stolareva kci 300dpi 09.11.2021.

Literarna destilacija misli

U knjizi 'Stolareva kći' Marina Vujčić primijenila je objektivni pristup svojoj subjektivnosti te joj čitatelji mogu biti valjani partner u fokalizaciji događaja koje je zabilježila.

Piše: Dalibor Plečić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu