Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Ubuduće će o različitosti pitati djecu'

Large 46a835e3 2089 4956 9f5d fa49ac0779c8
Utorak
13.02.2018.
Udruga Mlada pera 1. listopada prošle godine raspisala je literarni natječaj za sve osnovnoškolce u RH i polaznike hrvatske nastave u inozemstvu. Tema natječaja bila je Različitost, a djeca su je maksimalno iskoristila: dotaknula su se različitosti po vjeri, rasi, fizičkim karakteristikama, sjetila se Downovog sindroma, autizma, albinizma, djece rastavljenih roditelja, oboljele od raka, ali i opisala razliku između vilice i žlice, višnje i trešnje, napisala pravu studiju o razlici između crne i bijele čokolade, objasnila zašto nam trebaju upravo četiri godišnja doba, zašto žabe vole tortu od muha...
Ukupno 266 mladih autora/ica poslalo je 154 literarna rada. Radovi su pristigli iz 16 županija, grada Zagreba te Bosne i Hercegovine. Osim što su pristigli radovi iz svih nižih i viših razreda osnovne škole, organizatore veseli i velik odaziv područnih škola, a i jedne škole nacionalnih manjina.
Ishod natječaja bit će knjiga priča, a svi mladi autori i sve školske knjižnice dobit će svoj primjerak knjige sa svim pristiglim radovima na natječaj. No, da se osiguraju potrebna sredstva koja još nedostaju za izdavanje knjige, Mlada pera okrenula su crowdfunding kampanju. O detaljima kampanje i za donacije posjetiti web stranicu kampanje Ubuduće će o različitosti pitati djecu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu