Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ujević na malom ekranu

Large ujevic
Nedjelja
31.01.2016.
Prvi zajednički projekt HRT-a i RTS-a, nakon prošlogodišnjeg potpisivanja protokola o suradnji, je dokumentarno-igrana serija o Tinu Ujeviću (1891-1955).
Serija prikazuje lik Tina Ujevića kao pjesnika, ali i kao političkog aktivistu koji je u mladosti bio pristalica jugoslovenskog ujedinjenja. Serija će imati četiri epizode po 55 minuta i bit će emitirana na jesen 2017. na HRT-u i RTS-u.
Snimanje serije počelo je u Hrvatskoj prošle godine, a u Beogradu, gdje je Tin Ujević proveo skoro 10 godina, bit će snimano u svibnju.
"Ovo je prva takva saradnja nakon rata. Naravno da ćemo sarađivati i dalje kao dva velika javna servisa. U onom trenutku kad udružimo snage, mislim da možemo puno bolje i kvalitetnije proizvesti i raditi. Ja se nadam da je početak rada na ovoj seriji zapravo veliki zalog za budućnost u saradnji naša dva servisa", istakla je rukovoditeljica Radne jedinice Produkcijski ođeli Jasmina Božinovski Živalj.
"Riječ je o kontradiktornoj ličnosti. S jedne strane neka vrsta duhovnog askete, pristalica orijentalne filozofije. S druge strane boem, u nekim fazama i alkoholičar. Nadam da će se na neki način približiti suvremenom gledatelju", ističe redatelj Davor Žmegač.
Lik mladog Ujevića glumit će Igor Kovač, starog Milan Pleština, dok će narator biti Mislav Čavajda.

***

izvor: Tanjug

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu