Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Uspjeh hrvatskih autora na haiku natječaju

Large pexels photo 248195
Nedjelja
20.01.2019.

Na međunarodnom Basho haiku natječaju u organizaciji Koto-ku Zaklade za kulturu i Basho muzeja u Tokyu, Japan sudjelovali su autori iz 34 zemlje svijeta sa ukupno 662 haiku rada.

O najboljim radovima nezavisno su odlučivali: Akito Arima (haiku pjesnik, voditelj haiku kruga i časopisa „Ten-i", predsjedatelj HIA organizacije), Kai Hasegawa (haiku pjesnik, izbornik za haiku kolumnu u časopisu Asahi Shimbun, autor 20-tak knjiga kritike o haiku i profesor na Sveučilištu Tokai) i Naoko Fujita (haiku pjesnikinja, glavna voditeljica haiku kruga i časopisa „Shurei").

Svaki je od članova žirija odabrao jedan ponajbolji rad (ukupno tri rada) kojima je pripala „Nagrada Basho" i 10 radova za međunarodne pohvale. U vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji nagrađena su četiri haiku rada Gorana Gatalice, od kojih je po izboru Kai Hasegawe jedan od radova proglašen najboljim i nagrađen „Nagradom Basho", a još su mu tri haiku rada pohvaljena, uz radove Željka Funde iz Varaždina i Ivana Gaćine iz Zadra.

Foto: izvor.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu