Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

vRisak 2017

Large vrisak Foto: Andre M. / Flickr
Utorak
23.05.2017.
Jubilarni, 10. međunarodni festival književnosti vRIsak ove se godine održava u Rijeci od 31. svibnja do 10. lipnja.
Glavni gost festivala je talijanski autor Claudio Magris, a dolaze nam i Aleksandar Hemon, Francine Prose, Slavenka Drakulić, Clare Azzopardi, Janis Jonevs, Damir Karakaš, Srđan Valjarević, Slobodan Šnajder, Lidija Dimkovska, Senko Karuza, Srđan Dragojević, Beqë Cufaj, Vladimir Pištalo, Bekim Sejranović, Slađana Bukovac...
Festival obuhvaća književne promocije, predstavljanja autora, čitanja, koncerte, izložbe, glazbene programe i razne performanse, koji se odvijaju na najzanimljivijim kulturnim punktovima, klubovima i prostorima u Rijeci, uz predstavljanje najrecentnijih književnih djela, kako iz Hrvatske, tako i svijeta.
Festival će i ove godine obilježiti nekoliko programskih cjelina, od kojih se izdvajaju Književnost između azila i egzila, Europom u 30 knjiga, Hrvatske premijere, Rijeka čita... Već treću godinu poseban je naglasak na 'europskom programu' i etabliranim piscima iz tzv. 'malih' jezika.
Organizatori festivala su izdavačka kuća V.B.Z. i udruga Vrisak.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu