Petak
11.09.2015.

Za kraj: cyberpunk!

booksaExtra_large_programming-583923_1280
A+ A-
Na posljednjoj tribini Pisac i njegov čitatelj Neven Svilar će ugostiti dva hrvatska, ali ne manje svjetska autora. Razgovor će se održati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u 17h.
 
Tanja Radović je kroatistica, dramska spisateljica i SF kratkopričašica. Za njenu dramu Kompjuter Adriana Car-Mihec kaže: Jer, dojam da je riječ o cyberpunku primarno ishodi iz samog tekstualnog predloška. (...) Drama Kompjuter začudni je, u kontekstu hrvatske dramske književnosti jedinstven odraz postmodernog doba u kojem nestabilni, raspršeni i višestruki subjekti tvore slagalicu 'malih priča' za koje je nemoguće reći koja je zapravo ispravna i kojoj pripada konačna pobjeda: zabludjelim ljudima ili nadmoćnom, poludjelom stroju. 

Radović je dobitnica nagrade SFERA u kategoriji drame za knjigu Ledeno doba.
 
Branko Čegec je književnik, prevoditelj, esejist i glavni urednik nakladničke kuće Meandarmedia. S Tanjom Radović razgovarat će kao urednik njene najnovije knjige Pitanje Nade
 
Izvor: tanjaradovic.tk, brankocegec.com 
foto: simplu27
 
***

Ovaj tekst nastao je u sklopu Booksine prakse za mlade novinare.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.