Page arrow

Zagreb Book Festival: Fragilnost

Large austrija Innsbruck (Foto: barnyz / Flickr )
Utorak
02.05.2017.
Književna manifestacija Zagreb Book Festival (ZBF) u svojem će se trećem izdanju održati u Zagrebu od 22. do 28. svibnja s fokusom na Austriju, njenu književnost, film, glazbu i društvenu klimu. U skladu s fokusom, tema festivala je Fragilnost.
Najistaknutija gošća ZBF-a je austrijska književnica i novinarka Erica Fischer. Njen najpoznatiji roman Aimee & Jaguar u Hrvatskoj je objavila Ženska infoteka 2000. godine, a u povodu gostovanja ZBF će predstaviti novo izdanje romana, u prijevodu Jasne Dakić.
Uz tradicionalni književni program i prodajni sajam, očekuju nas i večernje diskusije o svakodnevnim fragilnostima - o ravnopravnosti, politici i društvu, slobodi govora, virtualnim identitetima...
Najmlađi posjetitelji moći će sudjelovati u više od 15 događanja: razgovora, predstavljanja i radionica. 
Središnji festivalski program i ove se godine odvija u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO). Glazbeni i filmski program odvit će se u kinu Tuškanac i Vinyl baru, gdje će biti prikazana tri filma te održana četiri koncerta.
"Uvjereni kako umjetnost nije samo nadgradnja i luksuz, već osnova koja nas potiče na kritičko promišljanje, empatiju, i u konačnici utječe na kvalitetu života, kako pojedinca tako i društva, ustrajemo u ideji da ona bude dostupna svima", poručili su iz ZBF-a.
Detalje o programu možemo pratiti preko web stranice ZBF-a i Facebooka.
Možda će vas zanimati
Video
Homepage odval 06.06.2018.

VIDEO: Odvalimo se poezijom!

U sklopu Zagreb Book Festivala, u Booksi su gostovali Lidija Dimkovska, Vanda Mikšić, Alen Brlek i Hrvoje Marko Peruzović.

Piše: Booksa

Intervju
Homepage machado 2 17.05.2018.

'Portugalci su morali prebrzo odrasti'

Uoči Zagreb Book Festivala razgovarali smo s Davidom Machadom, portugalskim piscem i autorom romana 'Prosječni indeks sreće'.

Piše: Ivan Tomašić

U fokusu
Homepage ohlsson 22.05.2015.

Ohlsson na ZG Book Festivalu

Kristina Ohlsson počela je pisati na savjet Stephena Kinga, a među renomirane književnike uskočila je iz odjela za protuterorizam.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu