Srijeda
04.07.2018.

'Zdravko Pucak' za Mariju Dejanović
Extra_large_36587430_1044117699080135_988186075463680_o
A+ A-
U Gradskom muzeju Karlovac dodijeljena je Hrvatska književna nagrada Grada Karlovca ‘Zdravko Pucak’. Nagradu dodjeljuju Ogranak Matice hrvatske u Karlovcu i Grad Karlovac pjesnicima mlađima od 30 godina za najbolji neobjavljeni rukopis.
 
Od četiri prijave koje su pristigle na natječaj, nagradu je ove godine odnijela Marija Dejanović sa zbirkom pjesama pod nazivom Središnji god.
 
Marija Dejanović je studentica komparativne književnost i pedagogije u Zagrebu. Piše poeziju, bavi se aktivizmom, a za svoj pjesnički rad je ove godine osvojila Gorana za mlade pjesnike.
 
Nagradu je dodijelilo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Krešimir Bagić, Neda Omrčen i Draženka Polović. Kvaliteta pjesničkog izražaja, originalnost i autentičnost presudile su u odabiru najboljeg mladog pjesnika.
 
Zbirku pjesama Marije Dejanović tiskat će Ogranak Matice hrvatske u Karlovcu u listopadu ove godine nakon čega slijedi promocija zbirke.

info: Trend
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.