Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Zeleni Zagreb Book Festival

Large pressica 3  zbfa fotograf vedran benovi Foto: Vedran Benović / ZBF
Srijeda
04.05.2016.
U zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt predstavljeno je drugo izdanje Zagreb Book Festivala koji će se održati od 16. do 22. svibnja u Zagrebu.
Program su predstavili Petra Ljevak, direktorica Festivala, Ivana Bodrožić, koordinatorica programa, Ilona Posokhova, koordinatorica programa za djecu, Kristijan Vujičić, urednik i voditelj festivalskih tribina, te Goran Gavranović, glavni urednik 24 sata i predstavnik Styrije – medijskog pokrovitelja Festivala. 
Petra Ljevak predstavila je Irsku kao ovogodišnju zemlju partnera, te je najavila četiri programske cjeline – predstavljanje irskih autora, promocije novoizišlih knjiga domaćih autora, poseban programa za djecu te glazbeni dio Festivala. Ove godine na ZBF-u bit će prikazani i filmovi tematikom vezani uz zemlju partnera (u Muzeju za umjetnost i obrt, Muzičkoj akademiji te u kinu Tuškanac). Suradnja je proširena i na Hrvatsko narodno kazalište u čijem će se bistrou održavati jutarnji program pod nazivom Irish coffee.
Koordinatorica programa Ivana Bodrožić najavila je dolazak renomiranih imena suvremene irske književnosti (Sebastian Barry, Eoin Colfer, David Park, John Connolly) te promocije najiščekivanijih romana domaćih autora (Daša Drndić, Olja Savičević Ivančević, Ivica Đikić, Edo Popović, Gordan Nuhanović i mnogi drugi). 
Dio programa odnosit će i na prošlogodišnju zemlju partnera Švedsku pod nazivom Tribute to Sweden unutar kojeg će nastupiti Carl-Johan Vallgren te Jujja Wieslander
U dječjem programu nastupit će omiljeni lektirni autori Ivana Guljašević, Svebor Vidmar, Igor Knižek te svjetski poznata švedska spisateljica za djecu Jujja Wieslander. Također, povezujući dječji program sa zemljom partnerom Irskom najmlađa publika uživat će u storytelling predstavi Priče sa smaragdnog otoka u izvedbi Vilinputa
Teme književnih tribina koje je predstavio urednik i voditelj Kristijan Vujičić birane su prema sociološkoj problematici koja je specifična za oba društva, irsko i hrvatsko; Keltski tigar – globalizacija, kultura i ljudska prava, Snažno katoličko naslijeđe u kulturi i filmu, Stota obljetnica Uskrsnog ustanka 1916. - 2016. 
U sedam dana očekuje nas više od 40 događanja, dječji program, promocije domaćih i stranih autora, filmske projekcije, koncert, tribine.
Cijeli program možete pronaći na web stranici festivala
Možda će vas zanimati
Video
Homepage odval 06.06.2018.

VIDEO: Odvalimo se poezijom!

U sklopu Zagreb Book Festivala, u Booksi su gostovali Lidija Dimkovska, Vanda Mikšić, Alen Brlek i Hrvoje Marko Peruzović.

Piše: Booksa

Intervju
Homepage machado 2 17.05.2018.

'Portugalci su morali prebrzo odrasti'

Uoči Zagreb Book Festivala razgovarali smo s Davidom Machadom, portugalskim piscem i autorom romana 'Prosječni indeks sreće'.

Piše: Ivan Tomašić

U fokusu
Homepage ohlsson 22.05.2015.

Ohlsson na ZG Book Festivalu

Kristina Ohlsson počela je pisati na savjet Stephena Kinga, a među renomirane književnike uskočila je iz odjela za protuterorizam.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu