Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Želimo povezati mlade pisce'

Large alpe adria Foto: Bad Kleinkirchheim / Flickr
Utorak
23.05.2017.
Nakon lanjskog uspješnog prvog izdanja, Alpe Adria festival mladih pisaca održava se i ove godine, od 1. do 3. lipnja u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima. Program festivala predstavio je Marko Gregur u ime organizacijskog odbora (koji još čine Marko Pernjak, Mario Kolar, Petar Lukačić i Antonia Mandić).
– Cilj nam je Festivalom povezati generaciju mladih pisaca u ove četiri zemlje jer nam se čini da nema dovoljno institucionalnih akcija kojom se promovira suvremena hrvatska književnost prema inozemstvu. Nadamo se da ćemo ju povezivanjem uspjeti 'izvoziti' – rekao je Gregur.
Otvorenje festivala je 1. lipnja, u četvrtak u 20 sati u Koprivnici u KKC-u Pixel, kroz neformalno druženje autora igranjem pikada i pjevanjem karaoka. Petak je rezerviran za posjete autora školama, a navečer će se, po prvi put u Đurđevcu, u Starom gradu održati program Đurđevačke artikulacije na kojem će nastupiti svi autori. U subotnjim jutarnjim satima organizira se posjet Galeriji Hlebine kao dio programa Najdraže glajže. Završna večer predviđena je za stražnje dvorište koprivničkog muzeja u 20 sati, za program Zvjezdana noć – Impresije srednjoeuropske književnosti.
– Ondje će nam se predstaviti svi autori i djeca iz DV 'Smiješak', a nakon čitanja slijedi zajedničko druženje i zakuska za sve autore i posjetitelje – objasnio je Gregur.
Gregur je istaknuo i da je prošlogodišnja inicijativa o stvaranju mreže Alpe Jadran urodila plodom te se, uz ovdašnji Festival, prije tjedan dana otvorio i jedan u Mariboru, a u pripremi su i festivali u Austriji i Mađarskoj.
Festival Alpe Jadran Festival mladih pisaca okuplja mlade književnike iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Ove godine gostuju Ilija Aščić (Hrv), Katja Gorečan (Slo), Anja Mugerli (Slo), Franjo Nagulov (Hrv), Gábor Lanczkor (Mađ), Tibor Weiner Sennyey (Mađ) i Andreas Unterweger (Aus).
Organizator festivala je umjetnička organizacija Artikulacije.

***

izvor: e-Podravina

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu