Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Adaptacija 'Prijevremenih izbora'

Large casual vacancy 2
Ponedjeljak
03.12.2012.

Nije prošlo ni tri mjeseca otkad je roman J. K. Rowling Prijevremeni izbori došao na police knjižara, a već se planira adaptacija romana. Ipak, razlog za optimizam daje nam činjenica da će se adaptacijom pozabaviti BBC koji će na temelju romana napraviti televizijsku mini seriju.

"Oduševljena sam što će BBC raditi Prijevremene izbore", rekla je Rowling, "Oduvijek sam osjećala da bi, ukoliko dođe do adaptacije, ovaj roman najbolje odgovarao televiziji i mislim da će mu BBC biti savršeni dom."

"Uzbuđeni smo što ćemo predstaviti rad J. K. Rowling gledateljima BBC-a", rekao je urednik prvog programa BBC-a Danny Cohen, "Ovaj projekt pokazuje ambicioznost BBC-eve dramske produkcije, kao i sposobnost suvremene televizije da privuče najveće svjetske talente i najuzbudljivije kreativne ideje."

BBC još nije objavio broj i dužinu epizoda, kao ni konkretne ljude koji će raditi na projektu. Potvrđeno je da će Rowlingica biti uključena u rad na seriji. Premijera serije očekuje se u 2014. godini.

izvor: The Guardian
foto: cindypepper

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu