Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Baume i Cano na FEKP-u

Large 5381452337 5b62d30bc6 z
Utorak
26.05.2015.

Nastavljamo s predstavljanjem FEKP-ovih gostiju koji će nam se uskoro i sami predstaviti na festivalu, od 31. svibnja do 5. lipnja.

Iz ruralnog dijela Irske dolazi nam Sara Baume. Studirala je likovne umjetnosti i kreativno pisanje. Kratka joj je proza uvrštena u antologije i književne časopise. Dobitnica je nagrade Hennessy za najbolju novu irsku autoricu 2015. godine. Njezin prvijenac, roman Spill Simmer Falter Wither, objavljen je u veljači 2015. 

Baume će čitati svoje priče na velikom čitanju u zagrebačkom Teatru &td. 2. lipnja u 20:30, te na istoj manifestaciji dan kasnije u riječkom Palachu, također u 20:30. 

S druge strane pristiže španjolski pisac Harkaitz Cano. Piše scenarije za radio, televiziju i stripove, a na baskijski jezik preveo je djela Hanifa Kureishija, Paula Austera i Allena Ginsberga. Objavio je pjesničke knjige, zbirke kratkih priča i romane. Dobio je dvije godišnje Nagrade španjolskih književnih kritičara. Cano često sudjeluje u performansima koji kombiniraju književnost s glazbom i drugim umjetnostima. Njegova su djela prevedena na devet jezika, uključujući engleski, njemački i ruski.

Cano će u ponedjeljak 1. lipnja razgovarati sa Zoranom Ferićem u Booksi u 17 sati o metodama pisanja priče i romana. Nastupit će u utorak 2. lipnja na istom čitanju kao i Sara Baume. Naposljetku, 3. lipnja u 18:30 će u riječkoj knjižari Ex Libris razgovarati s Dašom Drndić i moderatoricom Irenom Grubicom.

O festivalu više možete pronaći na službenoj stranici.

foto: H. Cano (Literatura Eskola)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu