Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Besplatne elektroničke knjige 2012.

Large free book
Ponedjeljak
07.01.2013.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) pokrenulo je projekt Besplatne elektroničke knjige davne 2000. godine. Tad je to bio mali projekt, a danas (uslijed društvenih promjena, ali i razvoja samog projekta) se radi o veoma značajnom i velikom projektu. O tome govore i brojke iz 2012. godine koje je DPKM upravo objavilo.

Tokom 2012. godine na stranicama projekta objavljeno je deset novih djela, što čini ukupno 137 besplatnih elektroničkih naslova u ponudi. U protekloj godini, zabilježeno je 156.553 posjeta stranici.

Na poretku najčešće skidanih knjiga u protekloj godini, na vrhu se nalaze Mediji, propaganda i sistem (N. Chomsky), Kako se ubiti (R. Roklicer), Tour de force (K. Pintarić) i novo izdanje knjige Građanski neposluh (H. D. Thoreau). Knjiga Noaha Chomskog ujedno je i najskidanija knjiga od pokretanja projekta.

U 2013. godini DPKM planira objaviti još 14 novih besplatnih naslova. Među njima su knjige Borisa Becka, Nikice Gilića, Ivana Hercega, Vanje Jambrović, Zorana Krušvara, Branka Maleša, Krešimira Mićanovića, Gordana Nuhanovića, Dražena Šimleše i Damira Šodana.

izvor: DPKM
foto: Fotomoe

Možda će vas zanimati
Intervju
Homepage meyer 28.11.2013.

Intervju: Mayer i Monrouzeau

Na međunarodnom skupu 'Umjetnost kritike' razgovarali smo s mladim znanstvenicima koji sudjeluju u razvijanju projekta Digital Studies.

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu