Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Besplatni Gregorić

Large free books
Srijeda
05.09.2012.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) nastavlja s projektom Besplatne elektroničke knjige. Na stranici projekta nalaze se već 134 dostupna naslova. U prvoj polovici 2012. godine objavljene su tri knjige, a upravo je objavljena i zbirka priča Borisa Gregorića, Kali Juga.

Gregorić (1961.) je pisac, prevoditelj, kritičar, jezični tutor i likovni umjetnik. Objavio je četiri zbirke kratke proze, niz prijevoda (među kojima treba istaknuti prijevod romana Nexus Henryja Millera) i pjesničkih zbirki (zajedno s Krešimirom Bagićem napisao je zbirku Hipodrom za koju je 1988. godine dobio nagradu Goran).

Zbirku Kali Juga objavila je izdavačka kuća Meandar 2009. godine. U pričama iz zbirke Gregorić se bavi temama iz svakodnevice koje pokušava sagledati iz 'pomaknute' perspektive.

DPKM navodi i popis deset svojih najčitanijih naslova ove godine s njihove stranice. Na vrhu je knjiga Noaha Chomskog Mediji, propaganda i sistem (3731 downloada), slijede knjige domaćih autora Kako se ubiti (R. Roklicer) i Tour de force (K. Pintarić) koje imaju skoro 1.700 skidanja svaka. DPKM najavljuje i da će do kraja godine biti objavljena još tri naslova filmskog kritičara i teoretičara Hrvoja Turkovića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade Vladimir Nazor za životno djelo. Najavljene knjige su Filmska opredjeljenja, potom slijedi Strukturalizam, semiotika, metafilmologija i naposljetku Razumijevanje filma.

Najpopularniji naslovi 2012. godine:

1. Noam Chomsky: Mediji, propaganda i sistem (3731)
2. Robert Roklicer: Kako se ubiti (1694)
3. Krešimir Pintarić: Tour de force (1659)
4. Henry David Thoreau: Građanski neposluh (1528)
5. zbornik 9 priča (1260)
6. Dražen Šimleša: Četvrti svjetski rat/Drugačiji svijet je moguć! (1252)
7. zbornik fak:yu (1214)
8. Robert Perišić: Kultura u predgrađu (1140)
9. Sanja Pilić: Ah, ludnica (977)
10. Robert Mlinarec: Tkači snova (827)

izvor: DPKM
foto: taberandrew

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu