Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Bjelokosna promocija

Large 5401928515 cef699c582 z
Nedjelja
19.10.2014.

U zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizović već danima vlada neviđena gungula. Stolnjaci se peru na 90 stupnjeva i potom na ruke, ispravljaju se klimave noge stola, pripremaju se tacne s prigodnim kanapeima i kviki-gricevima, nabavljaju boce s vinima i voćnim sokovima koji sadrže 100% voćnu masu.

Studenti prava i medicine, koji pripremaju ispite iz 'Rimske anatomije' i 'Mišićnog prava', zbunjeno pogledavaju što se to zbiva u njihovoj omiljenoj knjižnici. "Sprema se promocija knjige Nema slonova u Meksiku koju je napisao Zoran Pilić", strogo i u jednom dahu izgovara glavna i odgovorna teta knjižničarka.

Nemušt čitatelj mogao bi pomisliti da se radi o novoj, prijelomnoj studiji u polju elefantologije koju je napisao naš manje poznati bioantropolog. Međutim, upućeniji pratitelj književnih zbivanja primijetit će da se radi o novoj proznoj zbirci iznimno zanimljivog autora.

O knjizi su već pohvalno pisali u Jutarnjem i Večernjem listu, a i djelatnici književnog kombinata Booksa naručili su paket knjiga koji će preuzeti na promociji i ljubomorno zadržati za sebe. 

Dođite i vi! U četvrtak u 19:30 u spomenutoj knjižnici. O knjizi će govoriti sam autor na čelu stola, slijeva mu vrsna kritičarka Katarina Brajdić, a zdesna njegov mudri urednik, famozni Roman Simić Bodrožić.

Autor će također potpisati svaki primjerak svoje knjige, pri čemu s pravom držimo da će taj potpis za koju godinu vrijediti koliko i autogram Pilićevog nogometnog pandana - Zlatana 'Ibrakadabre' Ibrahimovića.

foto: Calcio Catania

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage eb20071025reviews710250303ar 01.03.2022.

Ljubav i komedija

Roman 'Pavelova prava ljubav' Zorana Pilića nije manifest rom-com žanra, nego jedan od njegovih punokrvnih, pametnih i kvalitetnih predstavnika.

Piše: Sara Tomac

Kritike
Homepage mila f 7u0yiq1pb4u unsplash 16.02.2021.

Sile lutanja i usidrenja

'Svijet prije tebe' Zorana Pilića prevashodno je zanimljiv i inspirativan roman, štivo koje privlači sadržajem i porukom.

Piše: Dalibor Plečić

Ne damo Varšavsku!
Homepage large 347 23.07.2010.

Ne damo Varšavsku: Kapetan Zlokob & Čovjek s najljepšim čizmama na svijetu

Danas čitamo strip komediju s primjesama tragedije etabliranog hrvatskog pisca Zorana Pilića. Uživajte!

Kritike
Homepage large 1791 29.11.2009.

KRITIKA 55: Zoran Pilić

Snaga poruke izgubila se u nepotrebnom komplikovanju kraja romana koji je pokušao da mu udahne određen intelektualizam koji nije inherentan Pilićevom narativu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu