Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Bookerov žiri

Large judge hammer
Srijeda
14.08.2013.
Objavljen je sastav žirija za jednu od najcjenjenijih i najunosnijih svjetskih književnih nagrada. Radi se o Man Booker Internationalu, nagradi za životno djelo. Nagrada iznosi 60.000 funti, dodjeljuje se svake dvije godine, a o dobitniku odlučuje žiri sastavljen od pet članova. Tko su ljudi koji će 2015. objaviti ime novog laureata i nasljednika Lydie Davis (koja je nagradu dobila ove godine)?
Žirijem će predsjedati Marina Warner, britanska književnica i kulturna povjesničarka (o čijem smo proučavanju mitova i bajki već pisali ovdje). Slijede britansko-pakistanski pisac Nadeem Aslam, južnoafrička spisateljica i kritičarka Elleke Boehmer, Amerikanac i urednik New York Review Books Edwin Frank te profesorica arapske književnosti Wen-chin Ouyang (rođena u Tajvanu, odrasla u Libiji, studirala u S.A.D.-u, predaje u Ujedinjenom Kraljevstvu).
Upraviteljica nagrade Fiammetta Rocco rekla je da ovaj sastav žirija ima legitimitet jer je "uronjen u književnost svih sedam kontinenata". 
izvor: The Guardian
foto: ssalonso

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu