Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Čitamo mi, u obitelji svi'

Large skolska knjiznica
Četvrtak
24.05.2012.

Školski knjižničari pokrenuli su projekt kojim pokušavaju potaknuti stvaranje navike čitanja kod učenika nižih razreda osnovnih škola. Projekt to pokušava ostvariti neposrednim, ali i posrednim putem, potičući roditelje da čitaju i razgovaraju s djecom o knjigama. Time će se stvoriti kultura čitanja unutar obitelji.

Knjižničari očekuju i da će roditelji tako uvidjeti značaj školskih knjižnica te se založiti za njihovo poboljšanje.

Projekt se provodi među učenicima trećeg razreda. Svaki petak jedan učenik dobiva naprtnjaču s knjigama i bilježnicom. Doma bi roditelji i učenik trebali pročitati knjige iz naprtnjače i napisati dojmove u bilježnicu. Potom bi sljedeću srijedu učenik došao u školu i prepričao razredu dojmove obiteljskog čitanja.

Voditelj projekta je Josip Rihtarić. Zasad se projekt provodi u nekoliko gradova i županija gdje je dobio pozitivne reakcije od roditelja. Knjižničari se nadaju da će se projekt početi provoditi i u ostatku Hrvatske, ali da bi se to dogodilo, morat će sačekati potporu drugih gradova i županija.

Detaljnije o projektu pročitajte ovdje.

foto: seniwati

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu