Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Domaće snage na FEKP-u

Large feric
Četvrtak
28.05.2015.

Uz strane goste, važan dio Festivala europske kratke priče su i domaći autori. Riječima Romana Simića Bodrožića, kreativnog direktora FEKP-a: "Ove godine na FEKP-u nastupa dvadesetak domaćih autora, od onih poznatih i prevođenih, poput Daše Drndić, Zorana Ferića, Senka Karuze, Gordana Nuhanovića, Roberta Mlinarca, Miroslava Mićanovića, Nikice Petkovića, Maše Kolanović… do cijelog niza mlađih autora koji su tijekom prošle i ove godine stupili na književnu scenu: Ivana Rogar, Korana Serdarević, Tea Tulić, Jelena Zlatar, Ksenija Kušec, Enver Krivac, Marko Gregur, Sven Popović, Davor Mandić, Andrija Škare i Zrinka Pavlić napisali su odlične knjige priča."

Teško je navesti sva događanja, ali izdvajamo najzanimljivije. Domaći autori uglavnom će nastupati u paru sa stranim piscima: Davor Mandić i Josip Novakovich razgovarat će 3. lipnja u Rijeci (kafić Dnevni boravak, 17 sati), a istog dana u Rijeci Daša Drndić razgovara s Harkaitzom Canom (Ex Libris, 18:30). Klub Booksa će ugostiti učitelje pisanja: Zorana Ferića i Harkaitza Canu (ponedjeljak 1.6. u 17 sati) te Miroslava Mićanovića i Fernanda Iwasakija (utorak 2.6. u 17 sati). Na otvaranju sudjeluju Maša Kolanović i Mima Simić, a na zatvaranju Korana Serdarević čita uz Josipa Novakovicha i austrijskog pisca Xavera Bayera (Zagreb, Vip Club, 5.6. u 21:30). 

Mladi autori predstavit će se u srijedu 3.6. u zagrebačkom kafiću 'Café u Dvorištu' na programu Made in Croatia: Novi uzlet kratke priče. Sudjeluju Zrinka Pavlić, Sven Popović, Ivana Rogar i Andrija Škare, uz moderiranje Mime Simić.

info: FEKP
foto: Booksina Radionica kreativnog pisanja proze (Zoran Ferić i Dinka Premužić)
Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Intervju
Homepage 34047826 724718680985742 354378932708966400 o 30.05.2018.

'Čvrsti okviri mogu osloboditi kreativnost'

Razgovarali smo s Jan Carson, sjevernoirskom prozaisticom, gošćom ovogodišnjeg Festivala europske kratke priče.

Piše: Neven Svilar

Intervju
Homepage korana 09.06.2015.

'Naš novi val kratkih priča nema rod'

Završavamo predstavljanje mladih kratkopričaš(ic)a kroz razgovor s Koranom Serdarević.

Piše: Lina Gonan

Intervju
Homepage luiselli 04.06.2015.

Kako ovladati materinjim jezikom

Razgovarali smo s Valeriom Luiselli, mladom meksičkom autoricom s njujorškom adresom koja je gostovala na FEKP-u u Zagrebu.

Piše: Neven Svilar

Intervju
Homepage roman simic 21.05.2015.

Opaka magija kratke priče

U povodu skorog 14. Festivala europske kratke priče, razgovaramo s kreativnim direktorom i urednikom Romanom Simićem Bodrožićem.

Piše: Neven Svilar

U fokusu
Homepage fekp 13.06.2014.

Želim te, pričo!

FEKP je prošao, a ostaju nam tek slike, priče, uspomene - i kratki raport Kristine Špiranec s mjesta radnje.

Piše: Kristina Špiranec

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu