Page arrow

Ispričat ću ti priču

Large tete pri alice
Srijeda
15.01.2014.

U početku su bile tri tete pričalice, a danas ih je već šest predanih volonterki, studentica psihologije, koje unutar ovog hvalevrijednog projekta svakog utorka uprizoruju terapijske priče djeci koja su smještena na Zavodu za onkologiju i hematologiju.

Volonterski projekt Ispričat ću ti priču krenuo je u ožujku 2012. pod okriljem Pedijatrijskog psiho-onkološkog centra, koji je dio Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju.

Elitni tim teta pričalica, kako su ih djeca nazvala, čine: Mirna Čagalj, Lucija Čoga, Antonia Ćosić, Ivana Glavaš, Katarina Lončarić i Ana Mužak, a evo što one same kažu o svojim iskustvima:

"U sklopu našeg projekta radimo s djecom koja su dugo hospitalizirana te nastojimo kvalitetno i osmišljeno provesti vrijeme s njima, razveseliti ih, 'maknuti' iz bolničke svakodnevice u svijet priča, dati im priliku da i oni budu dio priče, ponekad čak i da je sami kreiraju. Kroz brojne priče nastojimo preusmjeriti pažnju naših mališana na neke druge teme koje su redovito poučne i vrijedne, poput prijateljstva, pomaganja, altruizma, hrabrosti, dobrodušnosti. Redovito pripovijedanje djeci može pomoći u razvijanju i jačanju koncentracije te u razvoju mašte."

Posjetite ih na njihovim službenim stranicama ili još bolje - pridružite im se!

izvor: Ispričat ću ti priču
foto: Tete pričalice izvode 'Macu Papučaricu'

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu