Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kikinda Reset

Large kikinda
Srijeda
01.07.2015.
Unatoč nikakvoj gradskoj potpori, festival kratke priče Kikinda Short uspješno se održava i ove godine. Deseto izdanje festivala održava se od 1. do 4. srpnja u Kikindi, Zrenjaninu i Beogradu, a predstavit će 14 pisaca iz 11 zemalja.
Pod sloganom Kikinda Reset, gostuju Faruk Šehić (BiH), Slobodan Tišma (Srb), Rade Jarak, Slađan Lipovec i Roman Simić (Hrv), Rumena Bužarovska (Mak), Petar Denčev (Bug), Daniel Batliner (Lihtenštajn), Santiago Pajares (Špa), Sophie Cook (UK) i drugi.
Festivalu će se pridružiti i polaznici Radionice kreativnog pisanja Hila & Parobrod.
Čitanja su predviđena za 1. i 2.7. u Narodnoj biblioteci "Jovan Popović” u Kikindi, 3.7. u Gradskoj bašti u Zrenjaninu i 4.7. u Ustanovi kulture "Parobrod” u Beogradu.
Festival su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje Vojvodine, kao i Fondacija Traduki i Kulturštiftung Lihtenštajn, institucije iz Velsa i Mađarske, grad Zrenjanin, SkaSka i Turistički centar grada Zrenjanina.
Festival je 2014. godine održan pod sloganom Kikinda, Sorry, čime su organizatori istaknuli činjenicu da se gotovo nemogući uvjeti za razvoj kulture šire i na druge države i gradove, budući da je, osim u Kikindi i Beogradu, festival održan dijelom i u Temišvaru, Segedinu i Zrenjaninu, uz učešće 20 pisaca iz 14 zemalja. I 2013. godine Kikinda Short je skretao pažnju na težak položaj manifestacija te vrste, pa je osmo izdanje održano pod sloganom Kikinda Shwortz zbog smanjenog budžeta.
Partneri Udruženja "Kikinda Short” u organizaciji jubilarnog izdanja Festivala su Narodna biblioteka "Jovan Popović” u Kikindi, Ustanova kulture "Parobrod” u Beogradu i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu.
Festivalski sajt je kikindashort.org.rs.

foto: Otvaranje festivala (Kikinda Short)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu