Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kiklop se mijenja

Large 04 1.jpg.800x600 q85 upscale
Srijeda
17.09.2014.
Ovogodišnja nagrada Kiklop dodjeljivat će se u dvanaest kategorija. Jednoglasno su donesene odluke Upravnog odbora za ukidanje kategorije inozemnog autora godine i za ukidanje kategorije slikovnica godine. U kategoriji knjiga godine za djecu i mladež nakladnici će moći nominirati i slikovnicu.

Ponovno se uvodi kategorija za oblikovanje knjige godine i po prvi puta se uvodi kategorija za nakladnika godine. O nagradi za nakladnika godine, isto kao i o nagradi za životno djelo, neće odlučivati široko biračko tijelo, već Upravni odbor.

Nagrada za oblikovanje knjige godine uručivat će se grafičkom dizajneru/dizajnerici iz Hrvatske za zapaženo oblikovanje knjige objavljene u Republici Hrvatskoj. Zbog ove kategorije proširilo se i glasačko tijelo Kiklopa na članove Hrvatskog dizajnerskog društva i na članove Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije. 
Objava nominacija nagrada Kiklop održat će se 14. studenog 2014., a svečana dodjela nagrada 14. prosinca 2014. u sklopu 20. Sa(n)jam knjige u Istri.

izvor i foto: Kiklop
Možda će vas zanimati
Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage marinkovic 2 12.09.2014.

'Kiklop' pod visokim naponom

Branka je u liku Maestra Ludog Kukca prepoznala tragičan lik partijskog sustava. Doktor je u Branki prepoznao pacijenticu.

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage marinkovic 1 05.09.2014.

Druženje u Daj damu

Slađana bježi od napornih ljudi u svijet knjige. Ali što kad roman napućuju grozni pijanci koji samo žele zadovoljiti svog 'kiklopa'?

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage hipertrofija emocija 26.01.2012.

Dr. Ostojić: hipertrofija emocija

Jedna madamoiselle je pročitala 'Kiklopa' i potom pala u strašnu depresiju. Kako se pomiriti s plebejskom realnošću?

U fokusu
Homepage 179 09.12.2008.

Književne nagrade: Kiklop

'Dobio sam puno nagrada, ali ova je svakako najteža' - Orhan Pamuk.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu