Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

King se brine zbog nasilja

Large king
Četvrtak
31.01.2013.

Bijes, jedan od prvih romana Stephena Kinga (kojeg je napisao pod pseudonimom Richard Bachman i objavio 1977.), bavi se talačkom situacijom u srednjoj školi. Glavni lik romana je srednjoškolac Charlie Decker koji, nakon sukoba s ravnateljem, uzima pištolj i dolazi u školu po osvetu. Kao što je očito, situacija u romanu nevjerojatno podsjeća na niz kasnijih događaja koji su se zbilja dogodili u S.A.D.-u i Europi tokom posljednjih godina.

King je izjavio kako umjetnost ne može biti krivac za realno nasilje (zbog čega se nema namjeru ispričati za objavljivanje Bijesa), ali kako ipak vjeruje da roman može biti 'akcelerator' koji bi mogao potaknuti poremećene pojedince na slično nasilje. Stoga je odlučio povući ovaj roman iz prodaje te obrazložiti svoju odluku putem eseja kojeg je objavio ekskluzivno za Kindle.

izvor: Salon
foto: demetri parides

Možda će vas zanimati
Balansiranje psihe
Homepage 52 01.11.2007.

Zec: Strah u ulici knjiga

Jedan od običaja Halloweena je da se čitaju strašne priče. Zbog ogromne količine pojedenog šećera ionako nitko ne može spavati i svi su hiperaktivni.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu