Page arrow

Laureati 52. Goranovog proljeća

Large igk
Srijeda
04.03.2015.

Meteorolozi najavljuju novi udar zime, ali pjesnici kažu: Halt! Poznato je da su upravo pjesnici najpouzdaniji vjesnici proljeća, pa zašto im onda ne vjerovati.

Kao i svake godine u ovo doba, u slavu proljeća i poezije dodjeljuju je se ugledne pjesničke nagrade. Dobitnik Goranova vijenca je Mario Suško.

"Goranov vijenac priznanje je za ukupan prinos suvremenoj hrvatskoj poeziji, a dodjeljivanjem Mariju Sušku to se priznanje vjerojatno najviše približilo poetskim polazištima iz kojih je ono i pokrenuto, polazištima koja su upisana u Jami Ivana Gorana Kovačića, velikoj poemi svevremenih značenja koja je ostavila dubok trag daleko izvan granica jedne male nacionalne književnosti", izjavio je jedan od članova prosudbene komisije – Branko Čegec.

Goran Čolakhodžić dobitnik je nagrade Goran za mlade pjesnike za rukopis Na kraju taj vrt.

Nagrade će biti uručene na središnjoj manifestaciji Goranova proljeća, 21. ožujka u Lukovdolu. Naime, baš tog dana u službeni posjet doći će nam Proljeće!

Čestitamo nagrađenim pjesnicima!

foto: takomabibelot

Možda će vas zanimati
Intervju
Homepage 36680 129258830442367 7344126 n 22.03.2018.

'Kolektivno pamćenje oblikuje i pjesmu i prostor'

Razgovarali smo s englesko-velškom pjesnikinjom Zoë Skoulding, gošćom Goranovog proljeća.

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu