Page arrow

Luki Bekavcu EU nagrada za književnost

Large viljevo
Utorak
14.04.2015.

Luka Bekavac, autor iznimno zapaženih i hvaljenih romana Drenje i Viljevo, okitio se (kaže A. da 'nije čoek bor pa da se okiti', ali pustimo sad sitničavosti i zadjevice čangrizavaca) još jednim lijepim priznanjem.

Luka nam je jedan od dobitnika Europske nagrade za književnost, a to je zavrijedio upravo svojim romanom Viljevo.

Uz Luku, ovogodišnji dobitnici su još i: Carolina Schutti (Austrija), Gaëlle Josse (Francuska) Edina Szvoren (Mađarska), Donal Ryan (Irska), Lorenzo Amurri (Italija), Undinė Radzevičiūtė (Litva), Ida Hegazi Høyer (Norveška), Magdalena Parys (Poljska), David Machado (Portugal), Svetlana Zuchova (Slovačka) i Sara Stridsberg (Švedska).

Ova nagrada (European Union Prize for Literature) dodjeljuje se od 2009., a od hrvatskih autora osvojile su je dosad Mila Pavićević za Djevojčica od leda i druge bajke (2009.) i Lada Žigo za Rulet (2011.).

Svi nagrađeni autori dobit će po 5000 eura i pristup različitim fondovima koji će omogućiti prevođenje njihovih djela na druge jezike.

Čestitke Luki!

izvor: promotivni materijal
foto: Fraktura

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu