Page arrow

Ministarstvo kulture stimulira!

Large stimulacije
Četvrtak
03.07.2014.

Poput svjetlećeg džedajskog mača, poput groma iz vedra srpanjskog neba bljesnula je i zazujala vijest iz Ministarstva kulture koja ukratko glasi: dijelimo novce!

Ma hajte, molim vas, zar uistinu?

Provjerili smo i sve štima. Ministarstvo će se isprsiti za 20 x 15.000 kn, a u igri su svi koji su prošle godine objavili knjigu (roman, priče, eseje, poeziju), te će najkasnije do 1. rujna dostaviti u MK četiri primjerka iste. Evo od riječi do riječi:

"Djela, koja se prijavljuju na Javni poziv, dostavljaju se u 4 primjerka Ministarstvu kulture, Zagreb, Runjaninova 2 s napomenom: Za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva za 2013. godinu s obaveznom naznakom kategorije za koju se djelo prijavljuje. Uz prijedlog treba obvezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, adresu, e-mail adresu i broj telefona predlagatelja. Rok za podnošenje prijava je od dana objave Javnoga poziva do 1. rujna 2014. godine."

Jednom autoru može se dodijeliti samo jedna stimulacija u iznosu 15 tisuća, ali ako je autor, primjerice, u protekloj godini objavio čak dvije, tri ili više knjiga – može poslati po 4 primjerka od svake.

Rezultati ovog natječaja bit će objavljeni na stranicama Ministarstva kulture.

Na istom mjestu možete proučiti i cijeli tekst Javnog poziva.

Sretno! Stimuliralo vas dabogda!

foto: Emma Brabrook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu