Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada 'Vladimir Nazor'

Large majdak
Četvrtak
25.06.2015.
Ministarstvo kulture dodijelilo je nagradu Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u 2014. godini.
U polju književnosti, nagradu za životno djelo dobio je popularni Zvonimir Majdak koji se istaknuo brojnim djelima u raznim područjima, a šira publika najbolje pamti kultni roman Kužiš, stari moj iz 1970.
Godišnju nagradu dobio je Josip Mlakić za roman Svježe obojeno. Odbor za nagradu navodi: "Mlakić se u ovome romanu ne bavi velikim ratnim strategijama, taktikama i bitkama, vođama i politikama, nego bespomoćnim pojedincima koji su u ratnome kaosu egzistencijalno ugroženi i kojima je život duboko traumatiziran i mnogo godina nakon završetka rata."

info: MK
foto: Z. Majdak (MK)
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage o zlatu ljudima i psima 300dpi 25.05.2021.

Postapokaliptično zlodušno proročanstvo

Roman 'O zlatu, ljudima i psima' Josipa Mlakića možemo okarakterizirati kao postapokaliptično proročanstvo o vrlo mogućoj radikalizaciji sadašnjosti u skutima budućnosti.

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage mrtva ribe 01.04.2012.

KRITIKA 145: Josip Mlakić

Zemlja u kojoj nema mjesta za starce simbolički je prikazana bezimenim selom podijeljenim na dvije strane – hrvatsku i bošnjačku.

Piše: Matko Vladanović

Kritike
Homepage 2429 21.08.2011.

KRITIKA 123: Josip Mlakić

Poopćavanje rata koji nedefinirano čuči u pozadini i natkriljuje sve postupke junaka danas više nije dovoljno . Niti zanimljivo.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu