Page arrow

Noć knjige u Zagrebu

Large noc knjige
Utorak
17.04.2012.

Noć knjige u Zagrebu će se održati na Međunarodni dan knjige i autorskih prava, 23. travnja. Razlog zašto dan knjige pada baš na taj datum leži u tome što su 23. travnja umrla dvojica svima poznatih autora: Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Dok države diljem svijeta već godinama obilježavaju taj datum, u Hrvatskoj će se tek ove godine održati Noć knjige u Zagrebu.

U Gradskoj knjižnici održat će se kviz za posjetitelje 30 te nastup KGZ benda Što sve knjižničari znaju. U Knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića djeca će moći slušati pripovijedanje priča Michaela Tourniera, a stariji će moći prisustvovati promociji romana Ede Popovića Lomljenje vjetra.
U Knjižnici Tina Ujevića održat će se prva razmjena knjiga, kao i slušaonica filmske glazbe. U svakoj od knjižnica posjetitelji će moći sudjelovati u anketi Što čitati noću koja je otvorena sve do 23. travnja.

izvor: Novi list
slika: Jer Kunz

Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage zona sumraka 22.04.2018.

Zona sumraka

Dok ostatak godine provode pod ključem, zadubljeni u svoje knjige, danas će deseci tisuća gladnih čitatelja i pisaca izaći na Noć knjige.

Piše: Luka Ostojić

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage noc knjige 25.04.2014.

Besmrtni autori

Hildegilda smatra da su na Noć knjige iz grobova ustali kanonski pisci-zombiji. U svakom slučaju, nekome je potrebna pomoć!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu