Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Previše nasilja u državi Danskoj

Large hamlet i laert
Utorak
13.08.2013.
Engleski pisac M. H. Forsyth sjedio je u knjižnici British Library i pokušao putem interneta pristupiti tekstu Hamleta (koji je, kao i svi ostali Shakespeareovi tekstovi, dostupan na stranici MIT-a). Forsyth se nemalo iznenadio kad mu je uskraćen pristup stranici, uz obrazloženje da se radi o "nasilnom sadržaju". 
Forsyth je pokušao objasniti problem informatičkoj službi knjižnice, navodeći da je apsurdno da British Library brani pristup najvećem britanskom autoru (pri čemu je, usput rečeno, pristup Facebooku i Youtubeu posve neograničen). Službenici su slegnuli ramenima i objasnili da nemaju ništa s tim. British Library je nakon nekoliko dana ispravio grešku, ali ovaj gaf ostat će još dugo upamćen među čitateljima diljem svijeta. 
izvor: The Inky Fool
foto: Robson Magalhǎes
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage hamlet 11.11.2013.

KRITIKA 204: Tahir Mujičić

Pokušavši da napiše nešto što bi bio humoristički roman o ratu, političkoj represiji i ljubavi, Tahir Mujičić je mnogo toga ostavio po strani.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu