Page arrow

Razgovor sa Zrinkom Pavlić

Large ima  vatre
Ponedjeljak
14.04.2014.

Zrinka Pavlić, tportalova tv-kritičarka i spisateljica, objavila je novu zbirku priča naslovljenu Imaš vatre. Bilo je to dovoljno da je G. Duhaček privede na razgovor. Divanili su o pričama koje su, kako čujemo, teške i mračne.

O jednoj od priča Zrinka kaže:

"Moram ovdje reći da sam tu priču, Škorpion u mozgu, pisala skoro tri godine. Mislim, naravno, da je nisam cijelo vrijeme pisala – to bi onda značilo da sam valjda pisala jednu riječ dnevno ili nešto slično apsurdno – ali trebalo mi je tri godine da je uspijem iscijediti, potpuno oblikovati, shvatiti što točno želim reći, a usput sam je često napuštala jer me emotivno iscrpljivala. Pročitala sam stotine članaka i svjedočenja osoba koje su u djetinjstvu bile silovane, čak sam i bila preko interneta kupila neke psihološke studije slučaja o tome. Kopanje po takvim pričama nije nimalo ugodno, dapače zna biti užasno, a pritom me često mučio i osjećaj krivnje zbog toga što sve to čitam i o tome razmišljam kao voajer, kao osoba kojoj se ništa slično nije dogodilo, a još se k tome spremam pisati o tome, iako zapravo ne mogu točno znati kako se ti ljudi osjećaju i što proživljavaju."

Cijeli razgovor s Pavlićkom pročitajte ovdje.

izvor: tportal
foto: Marco

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu