Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Roncagliolo i Iwasaki na FEKP-u

Large 8507816644 d572494bb6 z
Nedjelja
24.05.2015.

U nedjelju 31.5. počinje Festival europske kratke priče na kojem će u tjedan dana gostovati ni manje ni više nego 30 domaćih i stranih autora. Teško ih je sve i nabrojati, a kamoli predstaviti, no u sljedećih šest dana pokušat ćemo prenijeti informacije o najvažnijim gostima. 

Krećemo s peruanskim duetom pisaca: Santiago Roncagliolo peruanski je književnik, scenarist, prevoditelj i novinar. Zbog političkog egzila njegove obitelji, djetinjstvo je proveo u Meksiku. Na književnoj sceni debitira 1999. godine s kazališnom dramom Tus amigos nunca te harían daño. Objavljuje i dječje knjige, kratke priče, eseje, književne biografije i romane.

Dobitnik je raznih nagrada, njegova su djela prevedena na više od petnaest jezika, a ugledni časopis Granta proglasio ga je jednim od najboljih mladih romanopisaca koji pišu na španjolskom jeziku.Na hrvatski je preveden njegov roman Crveni travanj u izdanju Edicija Božičević.  

Fernando Iwasaki je pisac, esejist i povjesničar. Autor je dvadesetak romana. Bio je glavni urednik časopisa Renacimiento i voditelj zaklade za borbu protiv terorizma i nasilja Alberto Jiménez-Becerril. Upravo je pred stjecanjem doktorata iz američke povijesti na Sveučilištu Pedro Olavide u Sevilli te španjolske i latinskoameričke književnosti na Sveučilištu u Salamanci. Ravnatelj je zaklade Cristina Heeren, nadaleko poznate škole posvećene umjetnosti flamenca u Sevilli.

Roncagliolo i Iwasaki će u ponedjeljak 1. lipnja u polukružnoj dvorani Teatra &td. u 19 sati razgovarati na temu "Ameroeuropljani ili Euroamerikanci – što pisac nosi preko oceana?" Razgovor će moderirati Tomislav Brlek.

Iwasaki će nastupiti i u drugim programima: istog dana na istom mjestu imat će čitanje u 20:30, u četvrtak 2.6. u 12 sati razgovarat će s Gordanom Matić u Multimedijalnoj dvorani Filozofskog fakulteta, a u petak 3.6. predstavit će se riječkoj publici na čitanju u Palachu u 20:30.

info: FEKP
foto: Santiago Roncagliolo (Casa de América)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu