Page arrow

Seksi kanonski autori

Large simone de beauvoir
Srijeda
27.02.2013.

Postoji stereotip da je seksualizirana popularna kultura karakteristična isključivo za sadašnje vrijeme i da je nespojiva s visokom kulturom. Ove fotografije poznatih autora i autorica pokazuju, pak, da su golišave fotografije postojale čak i u 19. stoljeću, a da su se na njima znali šepiriti i (polu)goli autori koji se danas nalaze na popisu školske lektire.

Fotografije svakako vrijedi pogledati - ne da bismo osudili ili obezvrijedili te autore i autorice, nego da bismo se nasmijali njihovim neuobičajenim pozama. Na slikama se nalaze 'macho' muškarci bez košulje (Ernest Hemingway, Norman Mailer, Mark Twain...), gole i polugole žene (Simone de Beauvoir, Anaïs Nin, Sylvia Plath...), goli i zagrljeni Allen Ginsberg i Peter Orlovsky, zatim mišićavi Yukio Mishima u pumpericama, Henry Miller u pozi koja podsjeća na Hugha Hefnera...

20 'duplerica' poznatih autora i autorica pogledajte ovdje.

izvor: Flavorwire
foto: frasmotic (na slici Simone de Beauvoir, slikao Elliott Erwitt, 1952.)

Možda će vas zanimati
Preporuke
Homepage pas macka 18.10.2016.

Potisnuta požuda

Roman 'Eksperiment' ciparske autorice Myrte Azine Chronidi je intimna priča o vezi između seksualne frustracije i umjetničkog stvaralaštva.

Piše: Zvjezdana Balić

Intervju
Homepage zrinka pavlic 08.06.2015.

Totalni seks i avokado

U povodu gostovanja na FEKP-u, priveli smo književnicu i TV kritičarku Zrinku Pavlić te joj postavili par provokativnih pitanja.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu