Page arrow

Slavlje u bibliobusu

Large ispunjen dom kulture u vrbovskom 2
Srijeda
24.09.2014.
U utorak 23.9. u 12 sati u Domu kulture u Vrbovskom održana je središnja svečanost proslave 10. obljetnice početka djelovanja Županijskog bibliobusa Gradske knjižnice Rijeka.
Na proslavi je prikazan film o deset godina bibliobusa i otvorena posebna izložba dok su učenici osnovnih škola Gorskog kotara pokazali svoje kreativne vještine. U program su se uključili Folklorna skupina Moravice, Dječji zbor i scenska družina Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, scenska družina Osnovne škole Rudolfa Strohala Lokve.... 
Nakon Vrbovskog, kroz sljedeća tri mjeseca, prikladan program će se održati u većini mjesta u koja bibliobus redovito stiže i služi zajednici. 
Županijski bibliobus, knjižnica na kotačima, Gradske knjižnice Rijeka, krenuo je na svoju prvu vožnju iz Ravne Gore 16. studenog 2004. godine pod motom Knjiga svima! Knjigom do svih! Od tada on pruža knjižnične usluge na području dvanaest jedinica lokalne samouprave, točnije gradova Delnica i Vrbovskog te općina Baška, Brod Moravice, Fužine, Jelenje, Lokve, Matulji, Mrkopalj, Općina Vinodolska, Ravna Gora i Skrad obilazeći 33 naselja na 44 stajališta. Općine Jelenje i Općina Vinodolska priključile su se 2007. godine a Općina Baška 2013. godine kao jedina otočna općina čime je Bibliobus prvi puta krenuo i preko mora. 
Bibliobus dolazi svaka dva tjedna na isto stajalište, u isto vrijeme, često i usprkos zimi, snijegu i ostalim vremenskim nepogodama. U proteklih 10 godina Bibliobus je prevalio više od 260.000 km, od čega u 2013. godini 30.822 km. Upis u Bibliobus je besplatan za svu djecu zaključno s četvrtim razredom osnovne škole, dok stariji plaćaju svega 10,00 kn za godinu dana. O radosti i susretljivosti kojom se dočekuje Bibliobus na svakom stajalištu svjedoče članovi posade bibliobusa: Ivan Čermelj, Marin Baranašić, a odnedavno i nova kolegica Ana Gregorić, dipl. knjižničarka, ali i za sada jedina vozačica među ostalim posadama hrvatskih bibliobusa!  

izvor i foto: GKR

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu