Page arrow

Stogodišnjica smrti A.G. Matoša

Large agm
Utorak
11.03.2014.

Povodom stote obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša (1873. – 1914.) Hrvatsko društvo pisaca u petak, 14.3., upriličit će prigodni skup.

U prvom dijelu skupa (11:30 – 14:30) o Matošu će, među ostalima, govoriti: Tonko Maroević ('Pjesništvo A.G. Matoša'), Zdravko Zima ('Matoš i Beograd'), Krešimir Bagić ('Matoševo polemičko lice'), Milana Vuković Runjić ('Matoš i Proust u Veneciji'), a očekuje se i obraćanje ministrice kulture RH, Andree Zlatar, kao i obraćanje Predsjednika RH Ive Josipovića.

U drugom pak dijelu (16:30 – 19:00) govorit će, među ostalima, Igor Hofman ('Leksikon o Matošu'), Bruno Kragić ('Matoš u enciklopedijama'), Tomislav Šakić ('Matoš između fikcije i fakcije'), Cvijeta Pavlović ('Matoševa poezija u francuskim prijevodima') i drugi.

HDP vas sve poziva na ovaj skup i veseli se vašem dolasku.

Što se tiče drugih manifestacija koje se održavaju u povodu iste obljetnice i nositelja programa (DHK, HAZU, Knjižnice grada Zagreba i drugih) detaljan program možete vidjeti ovdje.

izvori: HDP, DHK
foto: HDP

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu