Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ukradeni Superman

Large superman
Srijeda
17.10.2012.

Jerry Siegel i Joe Shuster stvorili su jednog od najpoznatijih junaka stripa i filma, Supermana. Siegel je umro 1996. godine, a od 1997. godine traje borba između njegove obitelji i korporacija Warner Bros i DC Comics za autorska prava na korištenje lika Supermana.

Premda je 1999. godine sud donio odluku da obitelj Siegel treba primiti polovicu profita ostvarenih korištenjem Supermana, Warner Bros i DC Comics trinaest godina nisu platili ni centa. 2008. godine američki državni sud opet je presudio u korist obitelji Spiegel, otvarajući put i obitelji Shuster da potraži ista prava. Međutim, DC i Warner odbili su isplatiti obitelji i 2010. godine su tužili odvjetnika obitelji Spiegel zbog nelojalne konkurencije (?!).

Spiegelova kćer Laura Siegel Larson stoga je napisala pismo o sudskim sporovima i prljavim legalnim i ilegalnim trikovima korporacije Warner. Premda je Warner potrošio 35 milijuna dolara na odvjetnike ovog slučaja, to nije ni blizu svoti koju bi trebali isplatiti kad (i ako) sud presudi u korist obitelji Spiegel i Larson.

Pismo Laure Spiegel Larson možete pronaći ovdje.

izvor: CBR
foto: Joelk 75

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu