Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Veliki povratak Harper Lee

Large 19844891342 57325ed9af z
Utorak
21.07.2015.

Jedno od najvećih književnih iznenađenja u posljednjih nekoliko godina bila je vijest da će 89-godišnja američka autorica Harper Lee objaviti novi roman.

Lee je svjetsku slavu stekla svojim debitantskim romanom Ubiti pticu rugalicu objavljenim 1960. Na žalost oduševljene publike i kritike, Lee nije objavila nijednu drugu knjigu - sve do 2015.

Roman Go Set a Watchman napisan je 1950-ih, a nije poznato zašto ga je Lee odlučila objaviti tek sada. Bilo kako bilo, publika je nestrpljivo dočekala drugo djelo popularne autorice. Go Set a Watchman je u samo pet dana prodan u 168.455 primjeraka u UK-u, te u 1,1 milijun primjeraka u SAD-u i Kanadi. 

Kritika je ipak nešto manje oduševljena. Guardianova kritičarka Sarah Churchwell u svom tekstu tvrdi da Watchman nije ni približno dobar roman kao Ptica rugalica, ali mogao bi biti jednako značajan jer nam pomaže da u vlastitoj povijesti potražimo lekcije o sadašnjosti.

info: The Guardian
foto: Gwydion M. Williams

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu