Page arrow

Vitez Štiks

Large 8282685306 fa77542be9 z
Nedjelja
25.01.2015.

Što se tiče književnosti, najbolje je tjedan započeti odličnom viješću. To je ta prva lasta, prva zraka sunca ili ako baš hoćete – prvi dražesni pupoljak koji će ogrijati naša promrzla, hunjavici tuge sklona srca.

Vijest glasi: dana 23. siječnja Igor Štiks (1977), domaći književnik, prevoditelj i esejist, primio je odličje Vitez reda umjetnosti i književnosti (chevalier de l'ordre des Arts et des Lettres).

Vrijedno odličje koje dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Francuske našemu je Igoru uručila veleposlanica Republike Francuske Michèle Boccoz.

Igor Štiks je, kao što već znate, u volšebni svijet književnosti uronio daleke 2000. romanom Dvorac u Romagni. Šest godina kasnije uslijedio je čuveni roman Elijahova stolica, a 2008. i zbirka poezije Povijest poplave.

Igorova djela objavljena su u Španjolskoj, SAD-u, Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Makedoniji, Nizozemskoj…

Booksa upućuje iskrene čestitke novopečenom vitezu Štiksu!

I malo šale za kraj: ufamo da ne bu sad kao vitez moral spašavat kojekakve šmizle princeze i borit se protiv zmajeva po svijetu.

izvor: Fraktura
foto: Alan Alfaro

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu