Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pub kviz - LIGA PRVAKA

Large 738
Četvrtak
13.03.2008.

U Booksi se, za one koji ne znaju, svaki petak igra Pub kviz. Pub kviz je kviz znanja u kojem ekipe (od 2 do 5 članova) odmjeravaju svoje poznavanje činjenica iz četiri do pet kategorija - trivije, opće kulture, književnosti, glazbe, filma i nečeg petog. Kako izgledaju kvizovi možete provjeriti ovdje. Kao rezultat ovog iznimno popularnog klupskog programa, Booksa je odlučila pokrenuti Ligu prvaka, točnije Ligu prvaka Pub kvizova (LPPK). Dolje navodimo propozicije Lige u kojoj od 4.4.2008. možete sudjelovati i vi, ako se prethodno prijavite. Datum, mjesto i vrijeme za prijave objavit ćemo u jednom od nadolazećih Kviznih štabova na našem siteu. Čitajte nas i sudjelujte u borbi za titulu Svesvemirskog prvaka Pub kvizova 2008.

Pravila Lige prvaka: 

EKIPE

1. Ekipe se sastoje od 2 do 5 igrača.
2. Svaka se ekipa za sudjelovanje u Ligi prijavljuje pod točno određenim imenom s punim imenima i prezimenima igrača. JMBG-ovi se sukladno pozitivnim zakonskim propisima neće prikupljati.
3. Ekipe koje prijave manje od 5 igrača u bilo kojem trenutku trajanja Lige mogu prijaviti dodatne igrače koji nisu prijavljeni za neku drugu ekipu.
4. Sezonska glavarina iznosi 100 kn po igraču.
5. Igrači imaju pravo prelaska u svakom trenutku iz ekipe u ekipu, s tim da ga organizatori brišu iz sastava jedne ekipe, a za ulazak u novu ekipu ponovno plaćaju 100 kn. Ekipe mogu tokom Lige prijaviti i nove igrače (za svakog se plaća navedena glavarina), ali ih uvijek mora biti najviše 5 - dakle, rezerve (pričuve) nisu dopuštene.
6. Svaka se ekipa prijavljuje za svako pojedino kolo, s tim da mogu igrati samo otprije prijavljeni igrači.
7. Za tjedno sudjelovanje glavarina iznosi 10 kn po nastupajućem igraču i ulazi u tjedni fond nagrada (kako je bilo i dosad).
8. Prihod sakupljen od glavarina ide u godišnji nagradni fond za kraj sezone.
9. Pub kviz mogu igrati i neprijavljene ekipe (ekipe koje ne igraju Ligu), ali se one natječu samo za fond tjedne nagrade (10 kn po igraču).

SISTEM BODOVANJA

1. Pub kviz se igra svaki petak. Svaki se petak skupljaju bodovi, osim ako organizator unaprijed ne najavi da je neki petak slobodan.
2. Bodove osvaja prvih 5 plasiranih ekipa, na sljedeći način:

1. ekipa- 5 bodova
2. ekipa – 4 boda
3. ekipa – 3 boda
4. ekipa – 2 boda
5. ekipa – 1 bod

3. Bodove za Ligu prvaka osvajaju samo ekipe licencirane (prijavljene) za Ligu.
4. Najslabiji mjesečni rezultat licenciranim se ekipama briše, odnosno bilježe se 3 do 4 najbolja mjesečna rezultata (ovisno koliko petaka ima u mjesecu). Ovaj najslabiji rezultat koji se ne broji ekipe mogu iskoristiti za nedolazak ili sastavljanje kviza. Sve ekipe moraju jednak broj puta sastavljati kviz za trajanja Lige, što će biti dogovoreno kad organizator vidi koliko se ekipa prijavilo.
5. Liga prvaka traje od prvog petka u travnju do zadnjeg petka u studenome 2008. godine, sa stankom u srpnju i kolovozu, nakon čega se igra Play Off (5., 12. i 19.12.2008.).
6. Osam ekipa s najviše bodova ulazi u "doigravanje" , odnosno Play Off.
7. U slučaju da 2 ili više ekipa dijele 8. mjesto, prednost ima ekipa koja je pojedinačno po kolima ostvarila bolji plasman.
8. Sučeljavanje u Play Off-u igra se na sljedeći način (5.12.2008.):

1 – 8
2 – 7
3 – 6
4 – 5

9. Igraju svi istovremeno, uz ostale nekvalificirane ekipe i svi zajedno razigravaju za tjednu nagradu. Pobjednik Play Off meča je ona ekipa koja je osvojila u toj večeri više bodova od izravno suprotstavljene ekipe po gore navedenom ključu. Ekipa s manjim brojem bodova ispada iz Play Off-a.
10. Drugi se petak igra polufinale (12.12.2008.), treći finale (19.12.2008.).
11. U slučaju izjednačenja u Play Off-u ekipe dobivaju 5 dodatnih pitanja. U slučaju da su i tad izjednačene, dobivaju po jedno dodatno pitanje, dok prva ekipa ne ispadne.
12. Ekipa - pobjednik finala postaje prvak Lige prvaka Pub kvizova (LPPK) i igrači te ekipe imaju pravo nositi titulu prvaka i vitezova Pub kviza za tekuću sezonu, hvastati se i rabiti titulu na sve zakonom izrijekom dopuštene načine.
13. Pobjednička ekipa osvaja kompletan iznos ukupne godišnje kotizacije po igraču, dok će se za druge dvije nagrade pobrinuti organizator (koji je počeo pregovarati oko sponzorstva Lige prvaka tako da će o nagradama biti riječi naknadno).
14. Tjedne nagrade ostaju iste kao i do sad i mogu ih osvojiti ekipe koje ne igraju u Ligi prvaka.

15. Organizator zadržava pravo izmjene pravila u skladu s brojem prijavljenih ekipa.
16. Organizator uopće ima sva prava izmijeniti, prekinuti, promijeniti, reorganizirati pravila i sam kviz, a ekipe se samim licenciranjem obavezuju na to da je u slučaju bilo kakvog spora nadležan isključivo organizator, odnosno njegova Disciplinska komisija.

  
Organizator - Booksa

Molimo sve zainteresirane igrače i ekipe da do 21.3.2008. ostave svoje komentare koje ćemo onda uvažiti ili odbaciti, ovisno o raspoloženju.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu