Page arrow

MasterCard Brod knjižara

Large michael zeno diemer   ship at sea
Četvrtak
16.04.2015.
Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture objavljuje početak 6. natječaja za najbolju kratku priču, uz potporu generalnog sponzora kompanije MasterCard već devetu godinu. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče. 

Pravila natječaja:

1. Priča može imati od 4 kartice (7200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18000 znakova).

2. Na početku teksta treba stajati: ime i prezime autora, poštanska adresa, broj telefona/mobitela i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče. 
3. Radovi se šalju isključivo putem e-maila na adresu: brodkulture.prica@gmail.com
4. Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i prve riječi naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom: prezime-ime-naslov (primjer: marković-ivan-priča). 
5. Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski.

6. Priča treba biti napisana u Wordu, u fontu Times New Roman – od 14 točki, latinica.
7. Priča ne smije biti prethodno objavljena.

8. Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

Rok za predaju priče je 15.5.2015. Rezultati će biti objavljeni krajem lipnja.

Najbolje priče će se objaviti u knjizi 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2015. u kojoj će se uz pobjedničku naći još i dvadeset najboljih priča. Autor/ica najbolje priče bit će nagrađen/a i prvom nagradom koju čini tjedan dana plovidbe Brodom kulture, čime će ujedno dobiti priliku i za dodatnu medijsku promociju. Autori ostalih dvadeset izabranih/objavljenih priča dobivaju besplatno dva primjerka knjige.

Knjiga će biti objavljena prije ovogodišnjeg krstarenja MasterCard Broda kulture te će biti ponuđena na prodaju u jadranskim lukama u kojima Brod pristaje. Prodajna cijena knjige bit će vrlo popularna kako bi se omogućio što izravniji put do čitatelja, kao i promocija autora priča. Kulturni program Broda uključuje izvođenje besplatnih kazališnih predstava, čitanje stihova i književne radionice, recitale, koncerte. Brod plovi od 25. srpnja do 7. kolovoza.
Žiri čine književnik Ludwig Bauer (predsjednik žirija), književnica i znanstvenica dr. sc. Lidija Dujić, menadžer u kulturi i organizator manifestacije Igor Gerenčer te prevoditelj, književnik i pobjednik lanjskog natječaja Andy Jelčić

Ostale informacije možete pronaći na Facebook stranici Brod knjižara - Brod kulture.
info: Brod knjižare
foto: Michael Zeno Diemer

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu