Page arrow

Nagrada Tea Benčić Rimay

Large 2468306005 a03e842994 z
Četvrtak
02.10.2014.
Natječaj 'Tea Benčić Rimay' raspisuje Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Nagrada 'Tea Benčić Rimay' dodjeljuje se u svrhu poticanja književnog stvaralaštva, te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi.
Na natječaju mogu sudjelovati svi državljani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim književnim jezikom. Na natječaj se šalje rukopis neobjavljene zbirke pjesama u prozi.
Natječaj je otvoren do 1. studenog 2014. godine. Rukopise koji zadovoljavaju uvjete natječaja ocijenit će prosudbeno povjerenstvo do 25. studenog 2014. godine. Natječaj je anoniman, stoga sve rukopise treba poslati u 3 primjerka i na CD-u, označene šifrom. Rješenje šifre i podatke o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail i kratki životopis) treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj kuverti. Rukopisi poslani na natječaj se ne vraćaju.
Nagrada se sastoji od objavljivanja nagrađenog rukopisa, novčanog iznosa od 3.000 kn i plakete. 
Rezultati natječaja bit će objavljeni 25. studenog 2014. godine na mrežnoj stranici Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak.
Dodjela književne nagrade 'Tea Benčić Rimay' bit će upriličena na svečanosti povodom rođenja ove ugledne sisačke i hrvatske književnice 5. prosinca 2014. godine.
Rukopise dostaviti na adresu:
Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak
(Natječaj za književnu nagradu „Tea Benčić Rimay")
Rimska bb
44 000 Sisak

foto: Nevenka Mazic

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu