Page arrow

Natječaj za kratku priču portala arteist.hr

Large arteist
Nedjelja
14.10.2012.

Zbog sužavanja prostora za književno stvaralaštvo u medijima, zbog sužavanja opsega domaćeg izdavaštva, zbog preorijentacije izdavača ka komercijalno isplativijoj prozi koja se često nedvosmisleno svodi na goli šund, i najvažnije, zbog toga što su se zarekli da će prkositi neuralgijama sistema koji se zatvara za kvalitetnu novu prozu – udruga za kulturu i nove medije Arteist raspisala je prvi godišnji natječaj za kratku priču.

U rubrici 'Kratka priča' na portalu www.arteist.hr objavljivat će, u tjednom ritmu, subotom, od 13. listopada, tijekom narednih dvanaest mjeseci, po jednu od pristiglih kratkih priča, duljine do pet kartica, napisanih na hrvatskom ili prosječnom hrvatskom čitatelju razumljivim jezicima iz regije.

Priče se šalju na adresu info@arteist.hr, a čitat će ih i za objavu odabirati Arteistov nezavisni žiri, vodeći se ničim drugim doli kvalitetom pristiglih radova.

U listopadu 2013. godine, po isteku prvog kruga ovog trajnog natječaja, svečano će dodijeliti nagradu autorici ili autoru najbolje objavljene priče.

Nagrada se sastoji od statue 'Arteist' i novčanog iznosa od 5.000 kuna.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu