Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Palunko 9

Large 2476
Nedjelja
25.09.2011.

Nagrađivani domaći scenaristi Dalibor Matanić, Zvonimir Jurić i Tomislav Zajec i ove godine čine mentorski trojac na scenarističkoj radionici Palunko koja će se održati u sklopu Zagreb Film Festivala.

Najbolji scenarij s radionice bit će snimljen i prikazan na narednom Zagreb Film Festivalu.
Prijave traju do 2.10.2011.

Od 17. do 21. listopada u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a u sklopu Zagreb Film Festivala, održat će se scenaristička radionica Palunko, mjesto za sve koji žele naučiti kako se pišu filmski scenariji. Dvanaest polaznika odabranih putem javnog natječaja u pet će dana radionice kroz praktični rad, uz mentore Dalibora Matanića, Zvonimira Jurića i Tomislava Zajeca, svoje ideje razraditi u filmske scenarije, a najbolji će od njih biti i snimljen u produkciji Hrvatskog filmskog saveza te premijerno prikazan na Zagreb Film Festivalu 2012. godine.

Sudjelovanje u radionice otvoreno je svima koji imaju ideju za kratki igrani film. Sve što je potrebno jest sročiti tu ideju u jednu sms poruku, ne dužu od 160 znakova i poslati ju na broj 098-9212756 do 2. listopada 2011. S istoga broja moguće je poslati neograničen broj poruka.

Ove će godine na festivalu, u sklopu natjecateljskog programa Kockice biti prikazan film Miholjsko ljeto u režiji Romane Rožić, nastao na scenarističkoj radionici Palunko 2009. godine po scenariju Hrvoja Magića.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen sustavnoj edukaciji na području scenaristike kroz organizaciju scenarističkih natječaja, razgovora i radionica kroz koje je do sad prošlo preko osamdeset polaznika, na temelju čijih scenarija su u protekle dvije godine snimljena četiri kratka igrana filma.

Više na www.palunko.org ili mailom na radionice@palunko.org.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu