Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pisac u Beogradu

Large 3185510176 90eff4b2ba z
Srijeda
08.10.2014.
Udruženje Krokodil u partnerstvu s Književnom mrežom Traduki raspisuje natječaj za stipendiranje rezidencijalnih boravaka u Beogradu.

Mogu se prijaviti autori proznih djela, pjesnici, dramaturzi, esejisti/kolumnisti i, po prvi put od ove godine, prevodioci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Albanije, Bugarske i Rumunjske.
Odabrani pisci dobivaju jednomjesečni boravak u posebno opremljenom stanu za pisce u Beogradu, pokrivene putne troškove i honorar. Za vrijeme svog boravka, pisci imaju priliku da se bliže upoznaju s kulturnim životom Beograda, da istraže i upoznaju literarne i kulturološke prilike u Beogradu i Srbiji, kao i da predstave svoj rad beogradskoj publici.

Tokom boravka bit će organizirane tribine i javna čitanja, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije, u cilju promocije i predstavljanja rada čitalačkoj publici u Srbiji. 
Za prijavu treba poslati
- Kratku biografiju (ne dužu od jedne strane) na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili njemačkom jeziku;
- Kontakt telefon i e-mail adresu;
- Spisak svih objavljenih dela;
- Pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca;
- Kratak opis plana rada tokom boravka u Beogradu.

Prijave se mogu poslati samo putem elektronske pošte na adresu festivalkrokodil@gmail.com

Više o natječaju i udruzi možete pronaći na stranici udruge KROKODIL i na stranici Kuće za pisce

Ovaj poziv se ne odnosi na pisce s područja Kosova, za koje će uskoro biti raspisan poseban konkurs. Također, natječaj se odnosi samo na prevodioce koji prevode sa i na jezike navedenih zemalja – slovenački, bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski, makedonski, albanski, rumunski i bugarski.
Krokodilova KUĆA ZA PISCE osnovana je u listopadu 2012. godine. U njoj je do sad boravilo preko dvadeset pisaca iz više od deset europskih država, među kojima su i Daša Drndić, Ognjen Spahić, Lena Olmark, Srećko Horvat, Navid Kermani i mnogi drugi.

Natječaj je otvoren do 31.10.2014. godine.

izvor: Krokodil
foto: jaime.silva

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu