Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poziv za scenarij kratkog filma

Large 1997
Ponedjeljak
24.05.2010.

Poziv je otvoren autorima starim od 18 do 28 godina, tema je otvorena, a rok za predaju scenarija je 31.7.2010. Autori odabranih scenarija sudjelovat će u dvije jednotjedne radionice u okviru European short pitcha u francuskom gradu Moulin d’Andé.

Tradicionalni natječaj za scenarije kratkog filma u organizaciji Nisi Mase, europske mreže filmskih inicijativa mladih, ove godine zamjenjuje otvoreni poziv autorima iz čak 23 europske zemlje za sudjelovanje u Europen short pitch radionici. Ukupno 25 odabranih autora, odabranih kroz dva kruga selekcije, tokom siječnja i ožujka 2011. godine provest će dva intenzivna radna tjedna sa grupom etabliranih međunarodnih stručnjaka iz polja scenaristike nakon čega će svoje projekte prezentirati pred preko odabranim europskim producentima i distributerima. Dio troškova smještaja i prijevoza za sudionike pokrit će Nisi Masa, a svaki će od sudionika platiti participaciju u visini od 500 eura. European short pitch pokrenut je 2007. godine od kada je u njegovom okviru producirano osam kratkih filmova, od kojih su neki predstavljeni i na filmskom festivalu u Cannesu.

Kao što je bio slučaj i sa proteklim izdanjima – u žirijima će sjediti mladi scenaristi. Tako će, na lokalnom nivou, u Hrvatskoj, o nacionalnim pobjednicima odlučivati Filip Peruzović, Vedrana Klepica i Hrvoje Župarić – svo troje studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te pobjednici prošlogodišnjih izdanja natječaja. Također, za nagrade na nacionalnom nivou pobrinut će se Palunko i Hrvatski filmski savez koji će i ove godine posebno nagraditi autore tri najbolja domaća scenarija knjigama, pretplatom na 'Hrvatski filmski ljetopis' te godišnjim iskaznicama za filmske programe u kinu Tuškanac.

Scenariji koji se prijavljuju moraju biti originalni (ne smije se raditi o adaptacijama ili preradama postojećih djela), mogu biti napisani na bilo kojem od službenih jezika natječaja (dakle i na hrvatskom), te ne smiju sadržavati više od 20.000 znakova (uključujući interpunkciju i razmake).

Puna pravila natječaja pročitajte na službenoj web stranici projekta Palunko: www.filmski-programi.hr/palunko, a prijavnicu i ostale informacije pronađite na webu Nisi Mase namjenjenom natječaju: https://sites.google.com/site/rulescallforscript2010/.

Poziv je otvoren do 31.7.2010. do kada se scenariji s ispunjenom prijavnicom moraju poslati Palunku, gdje se možete obratiti i sa svim dvojbama, pitanjima i nedoumicama: palunko@hfs.hr

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu