Page arrow

Priče iz Makarske

Large makarska
Četvrtak
09.07.2015.
Gradska knjižnica Makarska u povodu proslave Dana grada Makarske (24. listopada) raspisuje nagradni natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču s temom vezanom za Makarsku.
Uvjeti natječaja
I. Sudionici
Na Natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču mogu se prijaviti sve punoljetne osobe RH, svaki sa samo jednim radom.
II. Provedba
Uvjet Natječaja je da je priča do sada neobjavljivana. Tema priče je slobodna, ali je bitno da je na neki način povezana sa Makarskom, bilo da se spomene sam Grad, neka njegova znamenitost, poznati lokalitet ili nešto drugo. Može se pisati na standardnom hrvatskom jeziku, dijalektu, razgovornom jeziku, koristiti žargone i sl.
Priče se šalju poštom s naznakom "Natječaj za najbolju kratku priču” na adresu: 

Gradska knjižnica Makarska 
Don Mihovila Pavlinovića 1 
21 300 Makarska 

ili elektroničkom poštom na adresu gradska-knjiznica-makarska@st.htnet.hr 

Radovi koji se šalju elektronskom poštom moraju biti u obliku: Ime_Prezime_Naslov priče.doc 
Uz priču koju prijavljuje, sudionik je dužan poslati kratku biografiju (do 10 redaka). Rok za slanje priča započinje 07. srpnja 2015. i istječe 15. rujna 2015.
III. Kriteriji odabira
Priča treba biti duljine do 10 kartica teksta (pisanog na računalu u MO Word-u, oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5) 
Najkvalitetnije radove odabrat će tročlani žiri.
IV. Autorska prava
Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane uz vlasništvo, odnosno autorska prava nad poslanim pričama. U slučaju da sudionici Natječaja pošalju priče, a da nad istima nisu nositelji autorskog prava ili da na drugi način zloupotrijebe tuđa prava, Organizator za takav slučaj ne snosi nikakvu odgovornost. 

Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima. Organizator stječe prava korištenja priča prijavljenih u okviru Natječaja bez plaćanja naknade autorima. Organizator se obvezuje prilikom korištenja priča ili ulomaka iz priča navoditi ime i prezime autora te naslov priče.
V. Žiriranje
Pristigle radove ocjenjivat će tročlani stručni žiri čiji će sastav biti naknadno objavljen. 

Žiri će pristigle priče dobiti šifrirane te im imena i prezimena autora neće biti poznata. Žiri će se u izboru priča za zbirku (osim kriterijima navedenima pod točkom III.) voditi kriterijima originalnosti, kreativnosti i maštovitosti.
VI. Objava zbirke priča
Priče koje zadovolje uvjete propisane Natječajem i budu odabrane žiriranjem bit će objavljene u zbirci priča i predstavljene u Gradskoj knjižnici Makarska na Dan grada Makarske u listopadu 2014. godine. Najbolja priča po izboru žirija biti će nagrađena sa iznosom od 1.000,00 kn. Ukoliko odaziv na Natječaj ne bude dovoljan, zbirka se neće izdati u tiskanom obliku nego će najbolji radovi biti objavljeni u tjedniku Makarska kronika. Predstavljanje autora i njihovih uradaka održat će se istog datuma kao što je to predviđeno u slučaju objavljivanja zbirke.

foto: Hedwig Storch

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu