Page arrow

ScriptWatching: Zdenko Bašić

Large palunko
Ponedjeljak
17.09.2012.

U novoj epizodi scenarističke radionice ScriptWatching projekt Palunko ugošćuje uspješnog mladog animatora i ilustratora Zdenka Bašića koji je filmom Guliver 2010. godine osvojio Grand Prix na Danima hrvatskog filma.

Koncept ScriptWatchinga vrlo je jednostavan – sudionicima se nekoliko dana unaprijed šalje na čitanje scenarij filma (ili filmova) koji će se na radionici gledati i koji je tema susreta. Fokus je na analizi razlike između pisanog predloška i ekranizacije, odabiru režijskog pristupa i vizualnog stila, načinu oblikovanja likova u tekstu i u slici, organizaciji radnje, prenošenju atmosfere i sl. Nakon gledanja i rasprave slijedi razgovor sa gostom večeri – scenaristom odnosno autorom filma! Budući da je to ovaj put jedan animator posebna će tema biti odnos storyboarda i scenarija te uloga storyboarda i sličnih vizualnih formi u filmskoj pretprodukciji.

ScriptWatching je namijenjen scenaristima i redateljima, bilo filmskim studentima ili amaterima, a posebno onima koji tek pišu i snimaju svoje prve kratke filmove.

Više informacija o radionici i prijavi potražite na portalu Palunko.

Prijava: 21.09.2012.
Organizator: Palunko
Vrijeme/mjesto: Zagreb, 26.09.2012.
url: www.palunko.org
kontakt: radionice@palunko.org

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu